LOVEC | Lov a umenie
2781
post-template-default,single,single-post,postid-2781,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,big_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Lov a umenie


DESIGN

Holandský ateliér – Dutch studio Barcode Architects zrekonštruoval dom v Belgicku tak, aby sa vytvoril priestor pre vystavenie zbierky loveckých trofejí.

interier_torfeje_02

Menoval Markthuis je dvojpodlažná rezidencia, ktorú autori rekonštrukcie prekonfigurovali tak aby vytvorili centrálne átrium, ktoré pomáha priniesť viac denného svetla na dvojnásobne vysokú “výstavnú stenu” obrazov a paržia.

Dezeen_Markthuis-by-BARCODE-Architects_5

Architekti Dutch studio Barcode Architects nahradili pôvodné schodisko za voľne stojace s drevenou konštrukciou, ktorá “sa prekladá” tam a späť cez átrium medzi čírym sklom zábradlia.

Dezeen_Markthuis-by-BARCODE-Architects_3

Matná sklenená stena oddeľuje schodisko zo vstupnej haly, kde je na podlahe vystavená kožušina z medveďa.

Dezeen_Markthuis-by-BARCODE-Architects_1

Väčšina pôvodných stien bola odstránená tak aby sa vytvoril veľký otvorený priestor na oboch podlažiach. Na úrovni prízemia sa nachádza miestnosť, ktorá slúži ako vstupná hala pre hostí, zatiaľ čo vyššie podlažie sa používa ako obývacia izba a jedáleň.

Dezeen_Markthuis-by-BARCODE-Architects_7

“Z akéhokoľvek miesta vo vile je jasný pohľad von, k nebu a zeleni,” hovorí architekt z Dutch studio Barcode Architects.  “V kombinácii s” generóznosťou “pôdorysu, prináša dom jedinečnú transparentnosť a kvalitu.”

Dezeen_Markthuis-by-BARCODE-Architects_6

Autori projektu: Dirk Peters, Caro van de Venne, Bram de Maat, Christiaan Harmse,  John O’ Callanghan, Lianne Klitsie
http://www.barcodearchitects.com/project/m

autor: Bruno Fenek 
foto: Christian van der Kooij

 

KONIEC_CLANKU

Tags: